سپتیک تانک،سختی گیر،منهول هلدینگ صنایع برتر

هلدینگ صنایع برتر بعنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات فایبرگلاس و پلی اتیلن در ایران می باشد66709528_021

سپتیک تانک،سختی گیر،منهول هلدینگ صنایع برتر

هلدینگ صنایع برتر بعنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات فایبرگلاس و پلی اتیلن در ایران می باشد66709528_021

سختی گیر

سختی گیر 

سختی گیر مکانیکی،متداول ترین روش سختی گیر آب است.

سختی گیر رزینی، به منظور حذف یون های سخت آب مورد استفاده قرار می گیرد، سازو کار سختی گیر رزینی تبادل یونی می باشد.یون های کلسیم و منیزیم که عامل اصلی سختی آب می باشند، با یون های سدیم جایگزین شده و عملا سختی آب حذف می شود

طرز کار سختی گیر رزینی

نحوه عملکرد سختی گیر های رزینی با جایگزینی یون های سخت منفی در آب سخت با اتم سدیم مثبت که در رزین موجود در سختی گیر موجود است،تعریف می شود. این رزین باید به طور متناوب احیاء شود تا از رسوب مواد معدنی سخت در آن جلوگیرری گردد. این فرایند با خارج شدن سختی گیر از سیکل و عبور نمک محلول در آب صورت می گیرد و در طول فرآیند احیا آب سختی گیر به همراه نمک محلول عبوری از رزین از سیستم تخلیه می گردد و در این بازه زمانی که عموما در طول شب صورت می پذیرد، آب موجود در سیکل بدون سختی گیری وارد سیستم می شود تا روند شست و شو پایان یابد. یکی از روش های جلوگیری از خروج سختی گیر از سیستم استفاده از دو مخزن سختی گیر تحت عنوان سختی گیر دوبلکس می باشد که در ادامه به طور مفصل به نحوه عملکرد آن پرداخته می شود.


 خواص سختی گیر های رزینی:

  • در سختی گیر رزینی اگر از شیرهای سولویید ولو به جای شیر های اتومات استفاده شود،نیازی به جریان برق ندارد و این مسئله باعث می شود که سختی  در هر شرایطی پیاده سازی می شوند
  •  سختی گیر های رزینی قابل احیا کردن می باشند و نیاز به تعویض رزین در دوره های کوتاه مدت نمی باشد.

چربیگیر

چربی گیرچیست و چگونه کار می کند؟


هر ساله حدود نیم میلیون تن چربی و روغن به سیستم فاضلاب کشور وارد می شود.چربی و روغن به دیواره های لوله می چسبد و موجب انسداد لوله ها و آسیب رساندن به تجهیزات تصفیه آب می شود. ورود چربی و روغن (FOG) به جریان آب آسیب جدی به محیط زیست خواهد زد.به همین دلیل ، قوانین مدیریت صحیح FOG  برای  آشپزخانه ها به شدت اجرا می شود. رعایت نکردن قوانین ممکن است جریمه های سنگین و یا حتی تعطیلی آشپزخانه را در پی داشته باشد.

چربی و روغن (FOG) می تواند برای آشپزخانه های تجاری مشکلات زیادی را ایجاد کند ، زیرا باعث انسداد لوله های داخلی شده و منجر به خرابی تجهیزات  و نیاز به تعمیرات می شود.

خوشبختانه ، سیستم مدیریت چربی  مانند چربی گیر به راحتی در دسترس  است و اولین راه حل آشپزخانه ها برای مدیریت FOG می باشند. اما آنه چه هستند و چگونه کار می کنند؟


چربی گیر چیست؟

چربی گیر ها بیشتر از 100 سال است که مورد استفاده قرار می گیرند و به عنوان جدا کننده چربی ها ، مبدل ها، گیرنده ها ،ذستگاه های مدیریت چربی و یا چربی گیر شناخته شده اند.

آنها در مکان های زیادی استفده می شوند مانند :

رستوران ها

کافه ها

هتل ها

مدارس و دانشگاه ها

نانوایی و شیرینی پزی ها

به طور ساده ، یک چربی گیر یک ظرف است که  فاضلاب حاوی FOG  قبل از ورود به سیستم زهکشی وارد آن می شود. این مخزن طراحی شده تا چربی در آن بماند و آب عاری از چربی از آن خارج شود.

چربی گیر ها بر این پایه کار می کنند که روغن های گیاهی و حیوانی 10 تا 15 درصد چگال تر از آب هستند و با آب مخلوط نمی شوند. بنابراین چربی ها و روغن در بالای آب شناور می شوند.

هنگامی که فاضلاب وارد چربی گیر می شود ، میزان جریان کاهش می یابد به طوری که به  فاضلاب زمان کافی جهت خنک شدن و جدا سازی به 3 لایه داده می شود.چربی در بالای چربی گیر افزایش می یابد و با استفاده از یک دیواره به دام می افتد. جامدات در کف مخزن جدا سازی شده و آب تمیز از زیر بافل به سمت خروجی عبور می کند . بسیاری از چربی گیر ها دارای صافی  برای جمع آوری بقایای جامدات هستند ، که باعث کاهش میزان جامدات می شود و در انتهای چربی گیر قرار دارند.

با گذشت زمان ، مواد جامد و چربی تشکیل می شود و اگر اجازه دهید تا بیش از اندازه  انباشته شوند ، می توانند از خروجی فرار کنند و در بعضی شرایط از طریق ورودی سرریز  کنند. به همین دلیل ، چربی گیر باید بصورت منظم تمیز و مرتب شود.

زمان بین تمیز کردن یا پمپ کردن چربی گیر بستگی به مقدار فاضلاب و سایز چربی گیر دارد اما معمولا بین 2 تا 4 هفته می باشد. با اضافه کردن روغن مایع بیولوژیکی به سیستم این دوره زمانی می تواند تا 8 هفته طول بکشد. راه حل ترکیبی از باکتری های غیر پاتوژن با مواد مغذی و آنزیم ها برای شکستن FOG  با کمک چربی گیر است.این فرآیند دوزینگ (Dosing) نامیده می شود.

دوزینگ نیز می تواند در مرحله خروجی بعنوان یک روش دیگر برای جلوگیری از  ساختن چربی در ورودی اجرا شود.

انواع مختلف چربی گیر

3 نوع اصلی چربی گیر وجود دارد ، هیدرومکانیکی غیرفعال(دستی)، خودکار و ثقلی.

چربی گیر های دستی

 یکی از رایج ترین سیستم های مورد استفاده در مکان های کوچک است . به این دلیل که قیمت پایینی دارند  و در سایز های مختلف تولید می شوند  و به راحتی بر روی اکثر سینک ها نصب می شوند و برای واحد های بزرگتر با فاضلاب بیشتر نیز در دسترس هستند.

طراحی چربی گیر دستی به سال 1885 در ایالات متحده آمریکا به ثبت رسید. حتی امروزه طراحی چربی گیر ها بر اساس همان مدل چربی گیر 1885 صورت می گیرد. آنها معمولا از پلاستیک و یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند و باید به صورت دستی تمیز شوند.

چربی گیر اتوماتیک( خودکار)

سیستم اتوماتیک که بعنوان AGRU  (automatic grease removal units) نیز  شناخته می شود از بعضی اصول همانند چربی گیر دستی استفاده می کند اما در برنامه زمانبندی شده محتویات مخزن دوباره حرارت داده و چربی در سطح جمع می شود .

چربی جمع شده در سطح به کلکتور  انتقال یافته و به راحتی تفکیک و بازیافت می شود.

برنامه ریزی شده بر اساس مقدار FOG  تولید می شود و اپراتور ها برای اندازه گیری یا بررسی مقادیر چربی نیست.

مانند  سیستم های دستی آنها در اندازه های مختلف برای مصارف مختلف تولید می شوند . در حالی که قیمت بالاتری دارند ، کارآمد تر هستند و هزینه های دراز مدت و تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند.

چربی گیر ثقلی

چربی گیر ثقلی معمولا  دفنی هستند از جنس بتن ، فایبر گلاس یا استیل  ساخته می شوند. مشابه چربی گیر های دستی کار می کنند اما ظرفیت بسیار بیشتری دارند و برای جریان بالا عملکرد بهتری دارند.

چربی گیر های ثقلی باید بصورت برنامه ریزی شده توسط متخصص سرویس شوند.


منهول

منهول پلی اتیلن:

گروه صنعتی هلدینگ برتر بزرگترین تولیید کنندگان منهول پلی اتیلن در سطح کشور،منهول پلی اتیلن در سیستم های فاضلاب خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. و با افزایش استفاده از محصولات پلیمری در صنایع مختلف جایگزینی مناسب برای منهول های بتنی و منهول های ساخته شده از مصالح بنایی باشد.

منهول های هلدینگ برتر کاربرد وسیعی در زمینه صنایع نفت،گاز،پتروشیمی،نیروگاه،خطوط انتقال فاضلاب شهری مورد استفاده قرار می گیرد.


مزایای منهول های پلی اتیلن هلدینگ برتر:


1_وزن سبک: به علت کمتر بودن چگالی پلی اتیلن در مقایسه با بتن وزن منهول های پلی اتیلن کمتر از نوع بتنی می باشد

(همچنین در زمین های باتلاقی و شنی که امکان زیرسازی مناسب برای منهول های سنگین وجود ندارد به علت سستی زمین امکان نسشست منهول وجود دارد این نوع منهول ها از خطر نشست و فرو رفتن در زمین مصون می باشند.

2_انعطاف  پذیری: این نوع منهول ها مقاوم در برار نیروهای ناشی از زلزله و دیگر نیروها قابلیت انعزاف پذیری به راحتی تحمل می کنند.

3_مقاومت شیمیایی بالا در مقابل خوردگی:

مقاومت بالا در محیط های خورنده شیمیایی و اسیدی نظیر فاضلاب

4_زبری کم: زبری پایین سطح داخلی منهول های پلی اتیلن، احتمال چسبیدن مواد معلق و گل و لای را کاهش می دهد و در صورت ته نشینی با حرکت شدید آب یا فاضلاب شسته و تمیز می شود.

5_سرعت نصب بالا: مزایای استفاده از منهول های پلی اتیلن سرعت نصب بالا می باشد که نتیجه پیش ساخته بودن و سبک بودن منهول های پلی اتیلن است.

6_انعطاف پذیری در تولید: منهول های پلی اتیلن در سایزها و شکل های مختلف قابل تولید می باشد.

7_ توانایی تولید بر اساس استاندارد بین الملی کشور: با توجه به انعطاف پذیری و همچنین نیروهای متخصص، هلدینگ برتر قادر به تولید منهول ها بر اساس استاندارد ASTMF1759

8_استحکام بالا در برار ضربه: انعطاف پذیری ذاتی پلی اتیلن و خاصیت ضربه پذیری، منهول ها از مقاومت بالایی در ضربات وارده در حین حمل و نقل یا پروسه نصب برخوردارند.

9_طول عمر بالا:استفاده از پلی اتیلن طول عمر 50 سال برخوردارند.

 

انواع منهول های پلی اتیلن:

1_منهول های گذر مستقیم: این منهول ها در نقاط عطف لوله دارای چندین اتصال ورودی و خروجی می باشد.طراحی گردیده است، این منهول ها به انشعاب گیری و نیز تجمیع اتصالات خانگی اشاره نمود.

نکته1: این نوع منهول ها برای استفاده در لوله های با اتصالات ورودی و خروجی تا 700 میلیمتر مناسب می باشند.

نکته2:برای سایز های بالاتر از 800 میلیمتر از لوله 1000 میلیمتر استفاده می شود.


منهول های گذر مستقیم به 2 نوع تقسیم می شوند:

1_لوله ورودی بدون هیچگونه برشی از دیواره منهول وارد و از سوی دیگر خارج می شود، پلیت کف نقش محل ایستادن فرد بابت بازرسی را دارد.

2_لوله ورودی پس از وارد شدن به منهول از دیوار بغل برش خورده و سپس لوله خروجی از دیواره رو به رو یا کنار با ارتفاع و زاویه یکسان یا متفاوت خارج می شود.


ب: منهول جانبی: لوله هم قطر با مسیر لوله گذاری شفت مماس شده و با تعبیه پله و پلیت در کف شفت امکان بازدید را مهیا می سازد.

نکته: در این روش باعث کم شدن مقدار خاک برداری، سرعت اجراء و همچنین سهولت اجراء می شود.


منهول کاروگیت: منهول پلی اتیلن به 2 روش روتاری راکسترود قابل تولید می باشد

منهول خاص از روش روتاری به نام منهول تک جداره که زرد رنگ می باشد و منهول به روش تولیدی اکسترود به نام منهول دوجداره یا منهول کاروگیت خرید و فروش می شود.


_محاسبات فنی یک سازه منهول:

1_سایز منهول

2_ارتفاع منهول

3_مشخصان فنی لوله (ممان ایرنسی و مساحت سطح مقطع)

4_نوع خاک محل نصب

5_تراز آبهای سطحی

6_وزن مخصوص خاک

7_طاویه اصطکاک داخلی

8_مدول الاستیسسته

9_مواد پلی اتیلن برای 50 سال

10_ضریب پواسون و وزن مخصوص

11_ارتفاع لوله ورودی منهول

12_سایز لوله ورودی و ارتفاع لوله خروجی از منهول وسایز لوله خروجی منهول


کاربرد منهول ها:

1_جمع آوری فاضلاب

2_هدایت آبهای سطحی و زهکشی

3_حوضچه آبگیری

4_خطوط جمع آوری آب های سطحی

 

_ویژگی و مشخصات منهول پلی اتیلن دو جداره یا منهول کاروگیت:

منهول کاروگیت در جریان های ثقلی استفاده می گردد.

منهول دوجداره برای قطر داخلی 600 تا 3000 میلیمتر و تا 12 متر ارتفاع طراحی می شوند.

منهول پلی اتیلن بیشتر در زمینه حرارتی منفی 45 درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار می گیرد.

منهول کاروگیت ضخامت دیواره منهول بستگی به سایز منهول،ارتفاع،نوع خاک،وجود آبهای زیرزمینی و همچنین نوع کاربرد آن طراحی می شود.

منهول پلی اتیلن تولید شده به روش اکستروژن(منهول دو جداره پلی اتیلن)مقاومت فوق العاده در برابر بسیاری سیالات شیمیایی دارای PH1 تا 14 دارند.